Creatieve therapie

detail_krijt.langDe Ronde biedt  creatieve therapie beeldend aan kinderen en jongeren en het gezin.

Als er problemen zijn en ouders en kind er samen niet meer uit komen dan kan creatieve therapie ondersteunen. Samen kijken we naar de mogelijkheden waardoor jullie verder kunnen. 

Vaak wordt op verschillende gebieden zichtbaar dat “iets” niet goed gaat: in hoe je met anderen omgaat, hoe je gevoelens laat zien, hoe je je gedraagt op school of thuis of hoe jij over jezelf denkt. . Creatieve therapie beeldend werkt op alle gebieden zodat je meer in balans komt.

Het is een ervaringsgerichte therapie. Dat wil zeggen dat het ‘doen’ centraal staat met allerlei materialen, zoals krijt, verf, klei of steen. Door te spelen, bewegen en ervaren ontdek je nieuwe mogelijkheden.

Creatieve therapie beeldend  helpt kinderen en jongeren om (weer) in beweging te komen en veranderingen mogelijk te maken. Zoals bij het:

  • Verminderen van angst en spanningen
  •  Uiten van gevoelens
  • Versterken van je ontwikkeling
  • Verwerken van ingrijpende ervaringen zoals bij rouw, scheiding of gepest zijn.

 Samen met de creatief therapeut  ga je op zoek naar wat je lastig vindt en hoe je dit kan oplossen.

Hoe werkt het?

Bij  een intakegesprek bespreken we welke vragen er zijn en wat je zou willen. Het is mogelijk om kennis te maken met het vak creatieve therapie en te  kijken wat het beste past bij jouw vraag.  Daarna werken we 1x per week met beeldend materiaal en met bewegingsoefeningen . Hoe lang we werken hangt af van je vraag. Gemiddeld duurt een therapie 12 weken. Tussentijds worden verslagen gemaakt om de voortgang te volgen.  Soms is het nodig dat er overlegd wordt met anderen bijvoorbeeld school.Na het afsluiten van de therapie volgt er een eindverslag .

Voor meer informatie over Creatieve Therapie in het algemeen of Beeldende Therapie in het bijzonder kijk op:

www.vaktherapie.nl

Registratie SRVB.    Lid FVB en Lid NVBT: 1829                                                                           

Vakwerk, Coöperatie voor vak-spel en integratieve therapeuten regio Nijmegen; vakwerkregionijmegen.nl